Specjalizuję się w konsultacjach i planowaniu indywidualnych zaleceń i diet dla: – osób z nadwagą i otyłością – chorujących na cukrzycę typ 1 i 2 – osób z alergiami, nietolerancjami pokarmowymi – zmagających się z problemem insulinooporności, hipoglikemii reaktywnej – chorujących na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy – kobiet w ciąży i karmiącymi piersią – osób aktywnych fizycznie – dzieci oraz dorosłych ½ szklanki ksylitolu (100g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego ziarenka z 1/2 laski wanilii olej do smażenia puder z ksylitolu do oprószenia pączków wykonanie Jaja zmiksuj z ksylitolem, dodaj serek, ekstrakt waniliowy, ziarenka wanilii, wymieszaj. Wartość odżywcza i wymienniki 1 mini pączka: WW = 0.63, WBT = 0.15, kcal = 38.82, węglowodany = 6.74g, błonnik= 0.45g, białko = 1.79g, tłuszcz = 0.9g Suma wymienników (WM) = 0.78, w tym procent WBT = 19 składniki 250g serka homogenizowanego 2 i ¼ mąki pszennej razowej (345g) 2 jaja (100g) Po więcej przepisów na pączki, faworki w zdrowo słodkiej wersji zapraszam Cię TU – jest w czym wybierać. Pyszne mini pączki z mąki razowej, bez drożdży, słodzone ksylitolem to mój kolejny karnawałowy przepis w wersji zdrowo słodkiej. Jeżeli chcesz się umówić na konsultację online lub stacjonarnie w Warszawie w Alergo- Med przy ul.Lanciego 12 to napisz do mnie: [email protected] Zapraszam do kontaktu Anna Englisz 4. Pączki ze wg na zwartość mąki razowej szybko tracą wilgotność dlatego najlepiej zrobić ich tyle aby zjeść je wciągu 1-2 dni. Z powstałego ciasta uformuj ok 52 kulki wielkości orzecha włoskiego i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na blogu znajdziesz przepis TU na dyniowe mini pączki, które warto przetestować. Ukończyłam studia magisterskie i inżynierskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz podyplomowe Studium Pedagogiczne SGGW w Warszawie. Witam Cię w świecie zdrowych słodkości i diety bez cukru Anna Englisz Z wykształcenia i zamiłowania jestem dietetykiem, specjalistą ds żywienia człowieka.