Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczeń ze schabu wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Pieczeń ze schabu ma szerokie zastosowanie dzięki temu, że jest dobra zarówno na ciepło jak i na zimno. Potrzebne składniki 1 kg schabu bez kości 2 duże cebule 3 ząbki czosnku kilka ziaren jałowca 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku sól (pieprz) olej do smażenia Potrzebne nam będzie najlepiej naczynie do zapiekania, które również możemy postawić na kuchence – jeśli takiego nie mamy musimy najpierw użyć patelni. Wystarczy pokroić w grubsze plastry, ugotować trochę kaszy, jakieś warzywko i mamy pyszny obiadek, a to co zostanie może służyć jako wędlina na kanapki. Pieczemy w 180 stopniach przez 60 min. pod przykryciem, Co jakiś czas zdejmujemy pokrywkę i podlewamy mięso sosem z dołu naczynia. Cebulę i sok z pieczenia możemy przerobić na sos, wystarczy zmiksować i zagęścić. Smażymy cebulę z czosnkiem i rozgniecionymi ziarnami jałowca na oleju, do zeszklenia.