Zupa krem z groszku i brokułu FIT

Martyna

Zupy

30.01.2019 19:46

Zupa krem z groszku i brokułu FIT

Składniki na 3-4 porcje: – 450g zielonego groszku (mrożonego) – 450g brokułu (mrożony) – 1l bulionu warzywnego lub mięsnego – 1 cebula – 3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka masła/oleju kokosowego – szczypta chili – szczypta mielonej kolendry – sól, pieprz * opcjonalnie: 1 łyżeczka masła na koniec gotowania zupy *do dekoracji: groszek ptysiowy lub cieciorka, natka pietruszki, jogurt naturalny Jeżeli używamy mrożonych warzyw – wyciągamy je z zamrażarki i odstawiamy na bok, by się rozmroziły. Przy podziale na 3 porcje, jedna to ok. 203kcal, 4g T, 29g W, 12,5 B. Na patelnię dorzucamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku z przyprawami i smażymy przez 1 minutę. Cebulę kroimy w piórka i na łyżeczce masła szklimy na patelni.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/zupa-krem-groszku-brokulu/