Ryż z kurczakiem i mieszanką chińską

Kasia
Obiad
30.01.2019 20:28
Ryż z kurczakiem i mieszanką chińską

Przepis na ryż z kurczakiem i mieszanką chińskąDrukuj przepis Składniki - podwójna pierś z kurczaka - 200 g ryżu - ja użyłam brązowego - mieszanka warzyw chińskich - pół łyżki imbiru - 1 łyżka kurkumy - 2 łyżki słodkiej papryki - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki oleju - kilka gałązek szczypiorku - 2 łyżki sosu sojowego (opcjonalnie) - 2 łyżki sosu rybnego (opcjonalnie) - sól i pieprz do smaku Wieprzowina po chińsku z ryżem Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Jednogarnkowa ryba z ryżem Ryż z kurczakiem i jarmużem Na tej samej patelni podsmażamy do rozmrożenia mieszankę warzyw. Kurczaka oraz warzywa mieszamy i łączymy je z ugotowanym ryżem. Użyłam także odrobiny sosu sojowego i rybnego, jednak bez nich smaki także komponowały się świetnie – sosy je dodatkowo wzmocniły. Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy kurczaka na złoty kolor na dużym ogniu - około 10 minut, aby był zrumieniony. Do przygotowania mojego dania użyłam piersi z kurczaka oraz mieszanki chińskiej, mrożonej. Ryż z kurczakiem i mieszanką chińską to doskonały sposób na dwudniowy obiad do pracy. Mieszamy dokładnie, aby kurczak był obtoczony w składnikach - by się lepiej zamarynował można go odstawić na około 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniabazylii.pl/2019/01/ryz-z-kurczakiem-i-mieszanka-chinska/