Teraz w każdym kawałku wykrawamy nożem mniejszy kwadrat, w taki sposób, by nie przeciąć ciasta na spodzie (po usunięciu go, z wierzchniej warstwy powstanie tzw ramka). 2 op. ciasta francuskiego xl 2 pojedyncze piersi kurczaka 300-400 g pieczarek 1 cebula 1 op. tartej mozzarelli sól, pieprz Na tą samą patelnię wrzucamy kurczaka (w razie potrzeby uzupełniamy ilość oleju). Udostępnij Zapisz Prosty, a jednocześnie smaczny pomysł na ciepłą kolację, to połączenie 3 podstawowych składników takich jak: ciasto francuskie, kurczak i pieczarki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na około 25 minut (do zarumienienia). Połowę smarujemy rozmąconym jajkiem, składamy na pół i lekko dociskamy. jajko Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na półplasterki. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut.