Składniki: – 220ml + 220ml mleka (napoju) kokosowego – 100g kaszy jaglanej (1 woreczek) – 2 łyżki masła orzechowego – 1 banan – 1/2 pitai (smoczego owocu) – garść ziarenek granatu – kilka kostek gorzkiej czekolady Kaszę umieszczamy w rondelku i dodajemy 220ml mleka kokosowego, przykrywamy i gotujemy na jak najmniejszym ogniu, aż kasza wchłonie całe mleko (ok. 15-20 minut). Na moim blogu znajdziecie przepis na podstawową wersję budyniu jaglanego, dziś jednak proponuję budyń w wersji orzechowej z gorzką czekoladą i owocami. W misie blendera umieszczamy ugotowaną kaszę, dodajemy pół banana i miksujemy na najwyższych obrotach, aż otrzymamy gładki masę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/orzechowy-budyn-jaglany-owocami-fit/