Świąteczny obiad

Agnieszka
Obiad
22.12.2018 8:47
Świąteczny obiad

To prawda, że gęś piecze się długo, ale za to przez większość czasu w ogóle nie musicie do niej zaglądać (choć pewnie będziecie chcieli, bo niesamowity aromat rozchodzący się po domu sprawi, że będziecie krążyć wokół piekarnika ;-)). Jeśli szukacie pomysłu na pyszny niedzielny obiad, który zrobi wrażenie na rodzinie – jesteście w dobrym miejscu. Jak dobrze upiec kaczkę, tak żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu niezależnie od pory roku. Pieczony kurczak w cytrusach – pachnący pomarańczą – i cudowne ziemniaki z czosnkiem. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. To danie nie tylko wspaniale wygląda na talerzu, ale tak też smakuje. Podrzucamy Wam kilka naszych ulubionych przepisów, które świetnie sprawdzą się w roli głównego dania i dodatków. Będą też doskonałą ozdoba świątecznego stołu – bo na talerzu wyglądają pięknie. Pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami, przyrządzona według tego przepisu, to idealne danie na świąteczny obiad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/swiateczny-obiad/