Brownie ze śmietankową pianką i malinami w galaretce

Brownie ze śmietankową pianką i malinami w galaretce

Sernik z owocami na spodzie brownie Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami Muffinko-serniko-brownie z jeżynami (lub innymi owocami) Na swoje urodziny nie piekę tortów jak dla dzieci, ale ciasto zawsze musi być 😉 i w sumie pojawiło się w przeciągu 6 dni aż 3 razy, a każde ciut inne. Ciastka brownie z białą czekoladą Brownie jaglane z batatem, melisą i cytrynową nutą (bez mąki) Brownie z ciasteczkami Orito Nie przegap tego 😉 Na stężone ciasto wyłóż owoce (mrożonych nie rozmrażaj, bo się rozciapią!). Ale nawet jak zrobisz mniej, to albo mocniej wciśnij owoce, żeby je pokryć galaretką, albo tak polewaj, aby po każdym owocu spłynęła. gorącej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: 1100-1200 g śmietany 36 % (lub 30 %, można też pomieszać je obie) 2 galaretki cytrynowe + woda do rozpuszczenia Lekko tężejące galaretki wylej na ciasto tak, aby galaretka spłynęła po każdym owocu. Odkąd poznałam to ciasto robię różne wariacje i tym razem przedstawiam brownie z kremem śmietankowym i owocami w galaretce. Krem śmietankowy: Dwie cytrynowe galaretki rozpuść w minimalnej ilości wody (dałam mniej więcej 1/2 szkl.). Ty też się nie bój z nim poeksperymentować 😉 zawsze będę to powtarzać – przepis to tylko inspiracja! Zbyt gwałtowne polewanie galaretki może spowodować uszkodzenie w masie śmietankowej i potem będą w niej pływały białe farfocle. Całość wylej na przygotowaną blaszkę i wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut (opcja góra-dół). Pozostałe galaretki rozpuść według przepisu na opakowaniu (ja wlewam nawet odrobinę więcej wody, niż podają). Czasem w mniejszej formie i z innymi owocami, innymi kolorami galaretek… Dodatkowo: mrożone lub świeże owoce (miałam 500 g mrożonych malin) 3 galaretki czerwone (lub inne) + woda do rozpuszczenia Pokryjesz je wtedy na tyle, by pięknie lśniły i nie zaczęły się za szybko psuć. Robiłam go już kilka razy, ale tak naprawdę nie zawsze tak samo. BROWNIE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM I OWOCAMI W GALARETCE Po pierwsze po to, by na pewno polać po każdym owocu. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aby dobrze stężało (a lepiej jeszcze dłużej). Smaku nie odejmie takiemu ciastu, ale na wizualnym efekcie odrobinę straci.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2018/12/brownie-z-kremem-smietankowym-i-owocami-w-galaretce/