Posmaruj 2-3 łyżkami sosu pomidorowego i wyłóż na nim pokrojone chorizo i pieczarki oraz przekrojone na pół pomidorki, jeśli używasz. Liczba porcji: 2 średnie pizze Od kiedy mamy przepis na idealną pizzę, robimy ją w ilościach hurtowych. Krok 1 Ustaw maksymalną temperaturę piekarnika, wstaw blaszkę (kamień lub formę) do pieczenia na środkową półkę i nagrzewaj przez godzinę. Czas: godzina na rozgrzewanie piekarnika i 10 minut na przygotowanie i upieczenie pizzy W zamrażalniku zawsze w rezerwie są ze dwie kule ciasta, gotowe do wyciągnięcia, żeby robić pizzę z resztkami mięsa, albo calzone. Przełóż pizzę na blaszkę lub kamień do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Na wierzch, po upieczeniu położyliśmy sporo zieleniny, żeby było nie tylko smacznie, ale i zdrowo :-). Oczywiście ciasto jest najważniejsze, ale na nie mamy akurat idealny przepis. Garaść pomidorków koktajlowych (opcjonalnie) Kilka łyżek tartego parmezanu Kilka łyżek sosu pomidorowego (przepis znajdziecie tutaj)