Składniki: 9 dzwonków Karpia 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 pęczek koperku 2 średnie cebule olej 2 jajka 1/3 szklanki mleka bułka tarta sól Cebulę pokroić w piórka, koperek posiekać. Kiedy byłam z tatą w jednym ze sklepów na zakupach przedświątecznych zostaliśmy zaproszeni na degustację Karpia Smażonego. Zamoczyć każdy kawałek ryby w jajku, następnie w bułce i przełożyć na mocno rozgrzany tłuszcz. Przełożyć do miski, zakryć folią spożywczą i odstawić na minimum 1 dzień (ja marynowałam 2 dni). Mówiła, że w ten sposób od lat przygotowuje Karpia w domu. Jajko rozbełtać z mlekiem dodając 1-2 szczypty soli. Karpia zamarynować w tak przygotowanej cebuli, koperku i przyprawie do kurczaka. Pani, która smażyła rybę - wprawdzie niechętnie - podzieliła się przepisem na marynatę.