PRZEPISY NA WIGILIĘ – PSTRĄG NA ZIEMNIACZANYCH TALARKACH

Agnieszka
Obiad
22.12.2018 8:39
PRZEPISY NA WIGILIĘ – PSTRĄG NA ZIEMNIACZANYCH TALARKACH

Jeśli zastanawiacie się jak upiec pstrąga, albo dotąd Wam to nie wychodziło – z tym przepisem na pewno Wam się uda. Kiedy ryby ładnie się zrumienią, a ziemniaki i pomidorki przypieką, wyciągnij danie z pieca i wyłóż na talerze. Przepisów na dobrego pstrąga – smacznego i z charakterem – ze świecą szukać. Zobacz też przepis na rybę bez smażenia, czyli fish and chips z piekarnika. Poziom trudności: średni Czas: ok. 1 h (z czego 40 minut na pieczenie) Jeśli dotąd bez powodzenia próbowaliście upiec rybę w chrupiącej skórce, to tym razem Wam się uda! Składniki: 2 pstrągi 3 duże ziemniaki Garść pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku Niełatwo jest przyrządzić dobrego pstrąga, choć mogłoby się wydawać, że to ryba nie wymagająca specjalnie zachodu. Ułóż plasterki na tacy, tak by zachodziły na siebie. Po długich poszukiwaniach postanowiliśmy upiec pstrąga według przepisu Marthy Stewart (z domu Kostyra ;-)), amerykańskiej kulinarnej celebrytki. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i wstaw ziemniaki na 20 minut. Przełóż na nią pokrojone ziemniaki, skrop olejem, posyp oregano, solą i pieprzem. Szacowany koszt dla 2 osób: ok. 30 zł Jak upiec pstrąga? Pół pęczka pietruszki Łyżka suszonego oregano 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki masła Sól i pieprz do smaku

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/przepisy-na-wigilie-pstrag-na-ziemniaczanych-talarkach/