Tort orzechowo-kajmakowy

Beata
Ciasta
11.12.2018 0:05
Tort orzechowo-kajmakowy

Składniki na tortownicę 24 cm 8 jajek 150 g cukru 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g zmielonych orzechów włoskich Białka oddzielić od żółtek. Krem kajmakowy 500 g serka mascarpone 200 g masy kajmakowej 400 g śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny Śmietanę zmiksować na sztywno, dodać mascarpone, kajmak i ponownie zmiksować. Dodatkowo 100 g zmielonych orzechów włoskich 150 g kajmaku orzechy włoskie do dekoracji Ciasto przekroić na trzy blaty. Więcej przepisów na ciasta i torty znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 35-40 min do tzw suchego patyczka. Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania stopniowo dodawać porcjami cukier stale miksując. Jeżeli przygotujecie coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Niesamowity smak, dużo kalorii i jeszcze więcej radości w jedzeniu tego mega pysznego ciasta.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/12/tort-orzechowo-kajmakowy.html

smak i uczucie

Beata