Składniki Mus truskawkowy 700 g truskawek 1 szklanka cukru 5 łyżeczek żelatyny Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i zblendować. Dodatkowo 1 galaretka truskawkowa 1 opakowanie okrągłych biszkoptów truskawki Na dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkopty. Po zdjęciu z palnika dodać rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wody i wszystko dokładnie wymieszać z musem truskawkowym. Masa serowa 1 kg sera twarogowego wiaderkowego 3/4 szklanki cukru pudru 200 g śmietany kremówki Patyczkiem (u mnie końcówka od łyżki drewnianej) ponakłuwać otworki w masie serowej, aby wypełniły się musem. Ser zmiksować z cukrem pudrem i zmieszać z ubitą śmietaną.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/06/truskawkowy-raj-ciasto-bez-pieczenia.html