Składniki: 300 g makaronu kokardki 300 g szynki 200 g pomidorów koktajlowych 1 por (10 cm) 2 garście liści szpinaku 2 średnie cukinie 2 łyżki masła klarowanego 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Makaron ugotować i odcedzić na sicie. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojonego w półplasterki pora i lekko go zeszklić. Cukinię bez obierania pokroić w kostkę i podsmażyć około 5-6 minut na patelni wraz z porem. Pomidory z puszki wraz z sokiem i jogurtem zblendować na gładko. Jeśli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzu.