jajko -¼ szklanki oleju -4 gruszki polewa -100 g gorzkiej lub deserowej czekolady -50 ml mleka roślinnego lub zwierzęcego -1 łyżka zwykłego cukru (opcjonalnie) Wykonanie: W jednej misce wymieszaj razem suche składniki, a w drugiej misce mokre składniki. Składniki: -2 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 szklanki cukru -1 cukier wanilinowy -3 łyżki kakao -¾ szklanki mleka -1 Przelej ciasto do przygotowanej tortownicy o średnicy ok. 24 cm W ciasto włóż gruszki tak aby stały. Jeśli nasze gruszki są wysokie można je przeciąć zostawiając ok. ¾ gruszki i wtedy wkładamy taki przycięte do ciasta.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/torcik-czekoladowy-z-gruszka/