Składniki 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 2 duże marchewki 250 g pieczarek 2 średnie cebule 5 średnich ziemniaków kawałek selera 1 pietruszka 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól pieprz papryka słodka papryka ostra Smażyć chwilę, a następnie zalać 1,5 l wody, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, pieczarki ( w plastry), ziele angielskie, liście laurowe, doprawić solą, pieprzem , papryką ostrą i słodką i gotować pod przykryciem aż mięso i warzywa będą miękkie. Masło rozgrzać w rondlu i lekko przyrumienić mięso pokrojone w kawałki oraz oprószone solą i pieprzem. Jeśli przygotowaliście jakieś danie z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach, pochwalcie się czy smakowało. Następnie dodać pokrojoną w w dużą kostkę cebulę.