Deser ze smażonymi jabłkami, ciasteczkami i bitą śmietaną słoik (500 ml) jabłek do szarlotki (przepis tutaj) 300 ml śmietanki 30% łyżka cukru pudru ciastka owsiane (opakowanie) Natomiast jeśli ich nie robiliście to jabłka należy przygotować wg tego przepisu:Jabłka (ok. 600 gram) myjemy, kroimy na ćwiartki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Niedawno na blogu przedstawiałam przepis na jabłka do szarlotki - przetwory na zimę. Na dno dajemy jabłka, na nie wrzucamy pokruszone ciasteczka i przykrywamy bitą śmietaną. Następnie znów jabłka, bita śmietana i na wierzch posypujemy ciasteczkami aby deser prezentował się efektownie :) Najlepiej zrobić to w maszynce (robocie kuchennym) aby się nie namęczyć :) Wszystkie składniki smażymy mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliły.