Odrywane bułeczki maślane

Śniadania
15.11.2018 10:34
Odrywane bułeczki maślane

Leave for 10 minutes. Add the butter and melt to the remaining milk, then cool. Add salt, milk powder, cooled milk with butter and slightly warm water to the flour and leaven. Stir until the ingredients combine and then knead the dough for about 5 minutes. Cover the bowl with a kitchen cloth and leave in a warm place for 1 hour. Place the cake on a pastry board, sprinkled with flour and divide it into 15 equal pieces. Z każdego uformuj małe okrągłe bułeczki i ułóż je w równych odstępach w blaszce (23 cm./34 cm.) wysmarowanej masłem. Do mąki i wyrośniętego zaczynu dodaj sól, mleko w proszku, wystudzone mleko z masłem i lekko ciepłą wodę. Wyłóż ciasto na stolnicę posypaną mąką i podziel na 15 równych kawałków. Form small round buns with each one and arrange them at regular intervals in a baking tray (23 cm / 34 cm) greased with butter. Polej drożdże połową mleka i wymieszaj z odrobiną mąki z brzegów do uzyskania rzadkiej masy. Przykryj miskę ściereczką kuchenną i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godz. Pour the yeast with half the milk and mix it with a little flour from the edges to obtain a thin mass. Składniki: (15 szt.) Oraz: Mąkę wsyp do dużej miski, zrób wgłębienie i rozkrusz drożdże.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2018/11/odrywane-bueczki-maslane-break-off.html