Zostaw ciasto w misce, przykryj ją ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Do misy z mąką wlej podrośnięty zaczyn, jajka z cukrami i ostudzone mleko z masłem. Wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Jajka rozbełtaj dobrze widelcem w miseczce z resztą cukru i cukrem waniliowym. Wyrośnięte ciasto wyłóż na blat i podziel na 10 równych części. Układaj je pionowo w tortownicy w równych odstępach od siebie. Przełóż rodzynki wraz z mlekiem do wysokiego i wąskiego naczynia, zblenduj na papkę. Glazura: Miód lekko podgrzej z sokiem z cytryny, odstaw. Każdą cześć zroluj w długi, około 30 cm. Dobrze wymieszaj i wyrabiaj ciasto około 10 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2019/09/odrywane-slimaczki-z-nadzieniem-kawowym.html