Na skórę nałożyć warstwę gruboziarnistej soli (nie powinna dotykać mięsa, tylko i wyłącznie skóry), całość odwrócić do góry nogami (tak, aby sól była na dole naczynia) i tak przygotowane mięso przełożyć do lodówki na całą noc. Składniki: 500 g surowego boczku ze skórą 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli himalajskiej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków 1 łyżeczka oleju sól gruboziarnista Następnie wyjąć mięso z piekarnika (jeśli dodaliście warzywa, powinny być już gotowe, więc odłożyć je na bok) i dokładnie zeskrobać sól z wierzchu. Przełożyć mięso do piekarnika i piec ok.10 minut, cały czas obserwując, czy skórka nie rumieni się zbyt mocno (jeśli tak wyjąć mięso wcześniej, u mnie trwało to 6 minut). Po tym czasie wyjąć mięso, podlać 1/5 mieszanki octu i soli i piec kolejne 20 minut (opcjonalnie można w tym momencie dodać warzywa). Mięso jest proste do przygotowania, choć dość czasochłonne, ze względu na godzinne pieczenie i podlewanie mięsa w tym czasie. Na skórze położyć równą warstwę gruboziarnistej soli (nie powinna dotykać mięsa, więc boki muszą być szczelnie okryte folią aluminiową). Podlać lub posmarować pędzelkiem ostatnią częścią mieszanki z octem i nastawić piekarnik na maksymalną temperaturę z opcją górnego grilla.