Kapusta kiszona na zimę

Karol

Przetwory

15.11.2018 8:47

Kapusta kiszona na zimę

Kapusta kiszona wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Przygotowanie: 30 min. Kapusta kiszona Potrzebne składniki Garnek kamienny 7 litrowy 7,5 kg kapusty białej (szatkowanej) 180 g soli 1 łyżka kminku 1 łyżeczka nasion kopru 1 łyżeczka nasion jałowca 1 łyżka miodu Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Należy co jakiś czas sprawdzać, jeżeli na wierzchu nie będzie soku należy uzupełniać płyn przegotowaną, osoloną, zimną wodą. Możemy dodać kilka startych marchewek na grubych oczkach i zrobić kapustę z marchwią. Nadaje się do różnych potraw typu pierogi czy bigos, jak i na surówki. Na wierzchu kładziemy odwrotnie talerzyk i dociskamy np. słoikiem wypełnionym wodą lub kamieniem. Szalenie szybko i prosto się ją robi, szczególnie, że możemy bez problemu kupić worek już poszatkowanej.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/kapusta-kiszona-na-zime/