Ryba w zalewie słodko kwaśnej

Milena
Przekąski
02.11.2018 14:04
Ryba w zalewie słodko kwaśnej

Składniki na rybę w zalewie słodko kwaśnej: - 0,5 kg filetów rybnych (dałam dorsza) - dwie małe papryki czerwone - 6 ogórków konserwowych - 3 cebule Ciasto: - - jajko - 1/3 szklanki wody - 0,5 szklanki mąki - sól, pieprz Zalewa: - 2 szklanki wody (400 ml) - pół szklanki oleju - pół szklanki passaty pomidorowej - 9 łyżek octu (50 g) - 4 łyżki cukru - sól, pieprz, po kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego Przygotowanie Składniki na ciasto mieszamy ze sobą. W dużej misce układamy warstwami: ryba, cebula, papryka i ogórki, następnie znowu ryba, cebula, papryka i ogórki – aż do wykończenia składników. Ryba w zalewie słodko kwaśnej z papryką i ogórkiem konserwowym to przepyszna przekąska na każdą okazję. Sprawdzi się świetnie na świątecznym stole, podczas spotkania z przyjaciółmi czy na zwykłą kolację.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2018/11/ryba-w-zalewie-slodko-kwasnej/