Składniki na sałatkę z tortellini i selerem naciowym: 250 g makaronu tortellini (dałam z nadzieniem ze szpinaku i czosnku) 5 jajek niewielki por 5 łodyg selera naciowego 5 kawałków papryki konserwowej mała puszka kukurydzy (około 150 g) około 3 łyżki majonezu sól, pieprz Sałatka z tortellini i selerem naciowym to świetny przepis na stosunkowo szybką do zrobienia i pyszną sałatkę, która świetnie sprawdzi się na imprezie, spotkaniu ze znajomymi czy na zwykłą kolację. A jeśli nawet nie lubicie, to może się do niego przekonacie w tej sałatce, gdyż jego smak nie jest dominujący, ale stanowi pyszne dopełnienie. Łodygi selera naciowego kroimy w plasterki, jeśli są duże to w kostkę. Jeśli lubicie smak selera naciowego, który jest dość specyficzny, to z pewnością przypadnie wam do gustu. Zobacz inne przepisy na sałatki z tortellini: