Składniki na kurczaka z kapustą pekińską (4 porcje): 2 piersi z kurczaka (około 500 g) pół główki kapusty pekińskiej 6 łodyg selera naciowego pół szklanki groszku mrożonego średniej wielkości marchew średniej wielkości por 50 g orzechów nerkowca (można pominąć) Sos: 1,5 szklanki bulionu drobiowego łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki słodkiego sosu chili łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka cukru brązowego sól, pieprz, imbir, papryka ostra, czosnek suszony Przygotowanie Orzechy nerkowca prażymy na suchej patelni. Kurczak z kapustą pekińską, selerem naciowym, porem i prostym sosem na azjatycką nutę to dobry pomysł na lekki i zdrowy obiad dla całej rodziny. Kurczak z kapustą pekińską jest jak najbardziej fit, jeśli całość podzielimy na 4 porcje, to jedna będzie miała około 250 kcal. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na niej kurczaka, następnie dodajemy marchew, seler i por. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą w miseczce i wlewamy do kurczaka z warzywami.