Sałatka z ryżem, jarmużem i kukurydzą

Sałatki
02.11.2018 13:59
Sałatka z ryżem, jarmużem i kukurydzą

Sałatka z ryżem, jarmużem i kukurydzą Porcja dla 4 osób Czas wykonania: 30 minut 200 g jarmużu (można zastąpić szpinakiem) 100 g ryżu 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 pomidory 1 czerwona cebula SOS 2 łyżki soku z limonki 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka sosu chilli (można pominąć) sól, pieprz do smaku Ugotować ryż zgodnie z instrukcją, odstawić do ostygnięcia (można użyć resztek ugotowanego wcześniej ryżu). Jeżeli też tak macie to mam dla Was świetną propozycję lunchową- sałatką z ryżem, jarmużem, kukurydzą, fasolą i pomidorami w ostrym, limonkowym sosie. Można też go nie gotować ale trzeba go wymasować w rękach ( ok 2- 3 minuty aż puści soki i zmięknie). Pakowanie pudełek to mój tygodniowy rytuał bo staram się by jeść w pracy samodzielnie przygotowane obiady - bo zdrowiej, taniej i najczęściej smaczniej. Jarmuż pokroić na kawałki i ugotować na parze (ok 5 minut).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/09/saatka-z-ryzem-jarmuzem-i-kukurydza.html