Spróbujcie koniecznie 🙂 Składniki: Ciasto: – 1 jajko – 250g twarogu półtłustego – 150g masła w tem-rze pokojowej – 250g mąki pszennej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/2 łyżeczki cukru – 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: – 150g twardej mozarelli – 3 ząbki czosnku – 1 łyżka śmietany Jeśli Wy, tak jak ja, lubicie wszystko co serowe i twarogowe, to ten przepis będzie Waszym ulubionym, nieskomplikowanym przepisem na super smaczne placki serowe. Idealne na śniadanie lub na przekąskę w pracy. Rozwałkować drugi krążek (większy kawałek ciasta) wyłożyć na ser. W misce rozgnieść widelcem twaróg z masłem, dodać jajko i dokładnie wymieszać. Mniejszy krążek wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec przez około 20-30 minut na złoty kolor. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem, dodać do masy twarogowej. Wyrobić elastyczne ciasto i odstawić na 10 minut by odpoczęło. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.