Polecam 🙂 Składniki na 3 łódeczki: – 1 op ciasta francuskiego – 250g filetów z piersi kurczaka – 1 duży pomidor – 9 plasterków bekonu – 150g sera mozarella – białko z jednego jajka Składniki na sos: – żółtko z jednego jajka – 2 łyżki soku z cytryny – 1 łyżka musztardy rosyjskiej – opcjonalnie bazylia i oregano do posypania Mięso pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem i odstawić na 15 minut. Podzielę się z Wami przepisem na jedną z moich ulubionych potraw z wykorzystaniem tego ciasta. Po tym czasie, obsmażyć mięso z obu stron (po 2 minuty na każdą stronę) na mocno rozgrzanej nieprzywierającej patelni. Podnieść górne końce, nałożyć jeden na drugi i zlepić środkowym kawałkiem ciasta, w ten sam sposób zrobić z dolną częścią ciasta, uformować łódeczki. Ciasto posmarować sosem, obłożyć dookoła bekonem, w środek włożyć wystudzone plastry kurczaka, na mięso wyłożyć po dwa plasterki pomidora, następnie ser, polać resztą sosu i posypać oregano i bazylią.