Kawa kokosowa na gorąco Kawa kokosowa – składniki na 2 porcje płaska łyżka Inki z magnezem 200 ml gorącej wody pół szklanki wiórków kokosowych 300 ml pełnotłustego mleka łyżka miodu łyżeczka masła Kawa kokosowa – wykonanie: Wiórki kokosowe zalać mlekiem i odstawić na minimum godzinę. Robię ją z kawy zbożowej, z racji tego, że nie mogę pić kofeiny po południu, ale za to sięgam po tę Inkę, która jest z magnezem w składzie, by zyskać trochę energii z zawartych w niej składników. Kawa kokosowa na gorąco – by umilić sobie jesienne popołudnia, sięgam po nią bardzo często. Kiedy mam na nią ochotę, namaczam wiórki w mleku i robię domowe mleko kokosowe, a odsączone prażę, by się nie zmarnowały. Na małej patelni rozpuścić masło, dodać odsączone wiórki i uprażyć je na złoty kolor. Ta kawa jest bardzo pyszna – delikatna, o przyjemnym kokosowo-zbożowym smaku i z mleczną pianką.