Składniki: – 500g kalafiora ugotowanego al dente – 2 jajka – 100g twardej mozarelli (można zastąpić każdym innym twardym serem żółtym) – 1 łyżka majonezu – 1 łyżka musztardy miodowej – 150 ml mleka (ja użyłam śmietankę 36%) – 1/2 pęczka koperku – 1/2 pęczka pietruszki – 50-60g mąki pełnoziarnistej pszennej – sól i pieprz wg smaku Ugotowany kalafior pokroić w kostkę średniej wielkości, ser pokroić w małą kostkę lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach, zieleninę drobno posiekać. Placek ten jest delikatny, aż rozpływa się w ustach i co najważniejsze smakuje na ciepło i na zimno i idealni nadaję się na śniadanie lub na pyszny obiad w pracy 🙂 W misce rozbełtać jajka z mlekiem lub śmietanką, dodać przyprawy, mąkę, majonez i musztardę- wymieszać. 😉 Jeśli znajdą się tutaj miłośnicy kalafiora, to z pewnością ten prosty przepis przypadnie Wam do gustu.