Smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył i będę często wracać do tego smarowidła Składniki: – 4 jajka – 1 puszka wątróbek rybnych ( po odsączeniu wyszło 100g) – 150g czerwonej fasoli konserwowej ( waga po odsączeniu) – 50g cebuli czerwonej – 1 łyżka musztardy miodowej – 1 łyżka musztardy sarepskiej – 1 łyżeczka czubrycy zielonej – 1/2 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej – sól i pieprz wg smaku Jajka ugotować, wystudzić, obrać. Jest to bardzo smaczna, jajeczno- wątróbkowa pasta z dodatkiem czerwonej fasoli. Przechowywać w lodowce, w szczelnie zamkniętym słoiczku do 2 dni. Przed podaniem schłodzić w lodowce przez minimum 2 godziny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/pasta-jajeczno-watrobkowa-do-pieczywa/