Ciasto 300 g mąki pszennej 100 g masła 3 łyzki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Na stolnicę wsypać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, wbić jajko, dodać śmietanę i zimne pokrojone w kostkę masło. Masa serowa 350 g puree z dyni 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy Włożyć do naczynia żaroodpornego , nakryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 C około 1 godziny lub dłużej, zależy od wielkości naszych kawałków dyni. Masę serową wlać na ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1 godzinę. Ser zmiksować z cukrem pudrem i z puree z dyni. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Na blogu znajdziecie również inne ciasta z dynią, pierogi z dynią i inne smakowitości . Jak przygotować puree z dyni Dynię podzielić na mniejsze kawałki wraz ze skórą. Można je wykorzystać do ciast, pierogów, klusek, zupy itp. Ja przygotowuję zawsze więcej i przechowuję w słoiku w lodówce. Poniżej podałam Wam również jak przygotować puree z pieczonej dyni.