:-) Składniki kulki mięsne: - 500 g mięsa mielonego z indyka - 1 jajko - 1,5 łyżeczki musztardy - 2 łyżki ketchupu - sól - pieprz - 5 łyżek bułki tartej - 1 cebula - 1 ząbek czosnku 1. Reszta: - ulubiony makaron (u mnie świderki) - kawałek cukinii - kilka pomidorków koktajlowych - 1 czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - świeży koperek - starta mozzarella - świeże oregano - 3 łyżki oliwy - kilka suszonych pomidorów 1. 2. Na spód naczynia żaroodpornego dajemy oliwę, następnie resztę składników: ja dałam kulki, wsypałam makaron, wymieszałam drewnianą łyżką, resztę składników układałam jak mi się podobało, żeby powstał artystyczny nieład :-) Cukinię kroimy w plasterki, cebulę w piórka, czosnek przepuszczamy przez praskę, koperek siekamy, pomidorki kroimy na połówki, a suszone kroimy w paseczki. Tym razem zapiekanka z makaronem, do tego kulki mięsne z indyka, cukinia, cebula czerwona, czosnek, pomidorki koktajlowe, troszkę koperku, oregano i mozzarella. zapiekanka, czyli tak naprawdę zużycie resztek, które robimy czasem raz w tygodniu, czasem raz na dwa tygodnie. Mięsa przekładamy do miski, do niego dodajemy pokrojoną na drobno cebulę, czosnek przepuszczony przez praskę i resztę składników.