Polecam 🙂 Składniki: – 400g mąki pszennej – 200ml ciepłego kefiru – 1 jajko, – 1 pęczek koperku – 1 łyżeczka sody – 1 łyżeczka soli Jajko rozbełtać z solą, dodać ciepły kefir i sodę, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 15 minut. Niby nic takiego, ale pielmieni z takiego ciasta o wiele ciekawiej prezentują się na talerzu. Pielmieni są gotowe w momencie kiedy wszystkie wypłyną na wierzch i pogotują się przez 3 minuty. Gotowe ciasto oprószyć mąką, zawinąć w czysty ręczniczek kuchenny i odstawić na 20 minut. Dziś chcę podzielić się przepisem na pyszne ciasto z dodatkiem koperku. U mnie dziś nadzienie z mięsa wołowo-wieprzowego z cebulą czerwoną, koperkiem, kurkumą, papryką słodką wędzoną, solą i pieprzem. Jedną nakryć ściereczką – drugą rozwałkować na placek grubości ok. 1,5-2mm. Kocham je miłością tak ogromną, że żadna dieta nie jest w stanie powstrzymać mnie od zjedzenia chociażby kilku sztuk 😀 W tym czasie koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać (tylko piórkowe liście kopru).