Składniki: 1 kg schabu 2 czerwone cebule 6 ząbków czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 duża marchewka 1 mrożony miks warzyw (450g): czerwona fasola, zielona fasolka, kukurydza, groszek 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Schab umyć, pokroić w małe paski. Dodać pokrojone w mniejsze kawałki papryki, pokrojoną w plasterki marchewkę oraz mrożoną fasolę, fasolkę, kukurydzę, groszek i dusić kolejne 30 minut – do miękkości mięsa i warzyw. Doprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką i podsmażyć na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju. Zalać wodą (tak, aby przykryła całość – ok. 2 szklanek) i gotować pod przykryciem 30 minut. W większości użyłam warzyw mrożonych, ale latem lepiej wykorzystać sezonowe.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/schab-po-meksykansku/