Polecam Składniki: – filet z indyka – 500g – 2 jajka – 1 łyżka musztardy miodowej – 1 łyżka musztardy rosyjskiej – 1/2 łyżeczki pieprzu białego – 1 łyżeczka czosnku granulowanego – sól wg smaku – 2 łyżki prażonego sezamu – 3-4 łyżki mąki ryżowej – masło klarowane do smażenia * Bardzo lubię sznycle z indyka, często przyrządzam je na różne sposoby i dziś chcę podzielić się przepisem na jedno z moich ulubionych dań z tego właśnie mięsa. jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać jeszcze odrobinę mąki Filet z indyka pokroić na 5 plastrów, przyprawić i odstawić na kilka minut. Po tym czasie rozgrzać masło na nieprzywierającej patelni i smażyć sznycle na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/sznycle-indyka-ciescie-musztardowym/