Kotlety mielone nadziane pieczarkami i mozarellą

Obiad
15.10.2018 13:52
Kotlety mielone nadziane pieczarkami i mozarellą

Polecam 🙂 Składniki: – 500g mięsa mielonego (ja użyłam mięso mielone z indyka, ale każde inne będzie równie dobre) – 1 cebula – 2-3 łyżka majonezu – 1 łyżka musztardy miodowej – 1 łyżeczka czosnku granulowanego – 6 średnich pieczarek – 100g twardej mozarelli – pół pęczka koperku – sól i pieprz wg smaku – bułka tarta do obtoczenia – masło klarowane lub olej do smażenia Cebulę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do mięsa, dodać 1 łyżkę majonezu, musztardę, czosnek, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Pieczarki obrać, pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć, wystudzić, ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, dodać do pieczarek, dodać łyżkę lub dwie majonezu, posiekany koperek, odrobinę pieprzu i wszystko dokładnie wymieszać. Nawilżyć dłonie, rozpłaszczać farsz na dłoni, wykładać po łyżce nadzienia, dokładnie zlepiać brzegi i formować kotleciki, które następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym maśle klarowanym. 🙂 Ja też je bardzo lubię, ale też bardzo lubię nadziewać mielone różnymi dodatkami, które idealnie do siebie pasują i wzbogacają ich smak. Smażyć na średnim ogniu, z każdej strony na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/kotlety-mielone-nadziane-pieczarkami-mozarella/