Składniki: 800 g kukurydzy z puszki (2 duże puszki) 1 mały seler 2 pietruszki 2 litry wody 1 puszka mleczka kokosowego (1 puszka) 2 średnie cebule 5 ząbków czosnku 3 łyżki masła 1 papryczka pepperoni 1 łyżeczka imbiru 2 łyżeczki kurkumy natka pietruszki grzanki sól Grzanki: bagietka oliwa z oliwek papryka ostra w proszku sól ziołowa W dużym garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowany czosnek oraz połowę pokrojonej w paski papryczki pepperoni. Grzanki: Bagietkę kroimy na kromki, układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy ostrą papryką oraz solą ziołową. Zupę podajemy z pokrojoną drugą połową papryczki,poszatkowaną natką pietruszki oraz grzankami.