Wegetariańska zupa kukurydziana z mleczkiem kokosowym

Zupy
15.10.2018 13:51
Wegetariańska zupa kukurydziana z mleczkiem kokosowym

Składniki: 800 g kukurydzy z puszki (2 duże puszki) 1 mały seler 2 pietruszki 2 litry wody 1 puszka mleczka kokosowego (1 puszka) 2 średnie cebule 5 ząbków czosnku 3 łyżki masła 1 papryczka pepperoni 1 łyżeczka imbiru 2 łyżeczki kurkumy natka pietruszki grzanki sól Grzanki: bagietka oliwa z oliwek papryka ostra w proszku sól ziołowa W dużym garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowany czosnek oraz połowę pokrojonej w paski papryczki pepperoni. Grzanki: Bagietkę kroimy na kromki, układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy ostrą papryką oraz solą ziołową. Zupę podajemy z pokrojoną drugą połową papryczki,poszatkowaną natką pietruszki oraz grzankami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/10/zupa-kukurydziana-z-mleczkiem-kokosowym.html