Składniki: – 30g odtłuszczonego mleka w proszku – 150g orzeszków ziemnych – 4 łyżki płynnego miodu (około 80g) – 1 tabliczka gorzkiej czekolady (u mnie czekolada firmy Lindt 85%) Mleko w proszku usmażyć na złoty kolor na suchej, nieprzywierającej patelni, cały czas mieszając. 🙂 Z podanych składników wyszło mi 20 małych cukierków ( na jeden kęs )- w sam raz do porannej kawki. Podczas smażenia będą robić się grudki, które następnie należy zmielić na pył w młynku do kawy. Gotową masę przełożyć do małych foremek silikonowych (np. do robienia lodu), delikatnie ugnieść i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny. Orzechy również podsmażyć na rumiano na suchej patelni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/na-slodko/domowe-cukierki-ala-snickers/