Gotowe naleśniki posmarowałam jogurtem wymieszanym z musztardą miodową i wypełniłam makrelą, ogórkiem, drobno posiekanym szczypiorkiem, salatà rzymską i posypałam parmezanem startym na drobnych oczkach. Naleśniki kukurydziane na jogurcie z sałatą rzymską, ogórkiem i wędzoną makrelą polecają się na kolacje 😉 Składniki: 2 jajka, 100g jogurtu naturalnego typu greckiego, 60g mąki kukurydzianej, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta ziół prowansalskich, sól i pieprz wg smaku. Można zrobić dwa grubsze, będą równie smaczne, polecam Smacznego dzionka i dużo słońca wszystkim życzę 🙂 Dodatki wg uznania- u mnie ogórek, sałata rzymska, szczypiorek, wędzona makrela i parmezan.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/nalesniki-kukurydziane-jogurcie/