Polecam 🙂 Składniki: – 80g śmietany 12% – 2 średnie pieczarki (u mnie 45g) – 20g mąki pszennej pełnoziarnistej – 1 jajko – 20g żółtego sera (u mnie- morski 18g) – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czubryca zielona, kurkuma, sól, pieprz) – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę naleśnika wyłożyć ser starty na tarce na dużych oczkach i przykryć drugą połową. Przelać ciasto na mocno rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię, wyrównać i smażyć na średnim ogniu pod pokrywką z dziurką. Smażyć przez kolejne 1,5 minuty, następnie delikatnie zsunąć na talerz. Chcę podzielić się kolejnym przepisem na zdrowe śniadanie. Naleśnik wyszedł pyszny i smakował również na zimno.