Przygotowanie tego sernika zajmie Wam dosłownie kilkanaście minut, a pałaszowanie sprawi dużo radości 🙂 Składniki: – 1kg sera (używam sera z wiaderka z firmy Piątnica) – 1 puszka kajmaku (510g) – 200g miękkiego masła – 2 jajka – 2 budynie o smaku toffi Dodatkowo: – 200g herbatników – 100g orzechów włoskich – 170g masła – 100g migdałów w płatkach Herbatniki zmiksować w malakserze lub zblendować do uzyskania konsystencji bułki tartej. Do garnka z grubym dnem włożyć miękkie masło, ser, jajka, 450g masy kajmakowej, wsypać budynie i wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się składników. Następnie garnek postawić na małym ogniu i ciągle mieszając gotować przez około 10 minut, do chwili aż będą powstawać pękające pecherzyki powietrza. Masło (170g) rozpuścić w garnku na małym ogniu. Jeśli już zdążyliście zjeść wszystkie pyszne ciasta, które upiekliscie na Święta, to proponuję przyrządzić ten mega łatwy i bardzo smaczny sernik gotowany.