Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami

Ciasta
23.04.2019 21:23
Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami

Polecam 🙂 Składniki: Blaty bezowe – 6 białek – 300g drobnego cukru – 1 łyżeczka soku z cytryny – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – szczypta soli – 30g orzechów pekan Krem kajmakowy: – 250g serka mascarpone – 125ml śmietanki 30% (bardzo zimnej) -150g masy kajmakowej – 30g orzechów pekan Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli, następnie stopniowo dodawać cukier (po 1 łyżce), jednocześnie cały czas długo ubijać, aż cały cukier się rozpuści. Smacznego 🙂 Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami Please follow and like us: W te święta to ja kolejny raz upiekłam jeden z naszych ulubionych torcików z pysznym kremem kajmakowym z dodatkiem orzechów pekan. Piec przez pięć minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni z termoobiegiem i piec przez 1 godzinę i 30 minut. Uwielbiam bezę a tort bezowy kojarzy mi się z dzieciństwem, ponieważ moja mama bardzo często piekła taki torcik kiedy byłam mała. Gdy piana będzie błyszcząca i gęsta dodać mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny i miksować jeszcze przez minutę. Wstawić do piekarnika (na wyższy i niższy poziom) uprzednio nagrzanego do 160 stopni z termoobiegiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/ciasta-i-desery/tort-bezowy-z-kremem-kajmakowym-i-pekanami/