Ja wymieszałam najprostsze składniki i wyszły bardzo smaczne, puszyste i delikatne placki, dlatego chętnie podzielę się z Wami tym przepisem Składniki na 8 małych placuszków: 120g dojrzałego banana, 80ml gorącej wody, 80g mąki ryżowej, 1 łyżka ksylitolu (można zastąpić innym słodzidłem), 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej. Jedna miła Pani zapytała mnie, czy mam przepis na jakieś placki bez nabiału, bez glutenu i bez jajek. Osobiście bardzo współczuję wszystkim tym, którzy mają jakiekolwiek alergie pokarmowe i nie mogą się w pełni cieszyć ze wszystkich produktów. Smażyć na średnim ogniu, na mocno rozgrzanej nieprzywierającej patelni, posmarowanej jednorazowo olejem kokosowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/dietetyczne-placuszki-bananowe-bez-glutenu-bez-nabialu-bez-jajek/