Składniki: 100 g masła 60 g cukru trzcinowego 12 łyżek wiórek kokosowych 6 herbatników Nysanki w polewie kakaowej Cukry Nyskie około 1 łyżki kremowego serka śmietankowego (lub białego sera z wiaderka) ciemne kakao do obtoczenia kuleczek Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy masło, wstawiamy na mały gaz. Do masy dodajemy około łyżki kremowego serka śmietankowego (, aby można było z masy formować kuleczki), mieszamy. Z masy formujemy w dłoniach małe kulki, które od razu obtaczamy w ciemnym kakao. Idealnie nadają się jako słodki dodatek do herbaty, na poprawę nastroju, do pogaduszek z przyjaciółką itd. Kuleczki będą jeszcze miękkie, dlatego wstawiamy je na minimum 1 godzinę do lodówki. Prosty w przygotowaniu, pysznie kokosowy z chrupiącą niespodzianką. Gdy masło się rozpuści wsypujemy łyżka po łyżce wiórki kokosowe, mieszamy.