Składniki: (na 12 sztuk) - pół szklanki kakao (ciemnego do wypieków) - pół szklanki rozpuszczonego masła (u mnie klarowane) - pół szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego - 1/4 szklanki płynnego miodu (u mnie wielokwiatowy)* - ananas kandyzowany mix kolorów – do nabycia w e-Dana *jeśli takiego nie macie możecie rozpuścić swój miód Domowe czekoladki z kandyzowanym ananasem Idealne na spotkania z koleżankami lub gdy po prostu mamy ochotę na coś dobrego 😉 Czekoladowe krążki przygotowuje się m.in. z oleju kokosowego, dobrego ciemnego kakao i miodu. Nasze domowe czekoladki z kandyzowanym ananasem podajemy od razu lub przechowujemy w lodówce. Formę odstawiamy do przestudzenia, a następnie do zamrażalnika, aby nasze czekoladki ładnie zastygły (na około 2 h). Następnie wyciągamy nasze czekoladowe krążki z foremki. Słodyczy nadają im dodatki – u mnie kolorowe kawałki kandyzowanego ananasa. Wlewamy ciepłe rozpuszczone masło (najlepiej klarowane), ciepły rozpuszczony olej kokosowy i płynny miód. W każdą porcję (mają nam powstać czekoladowe krążki)