FRITTATA Z DYNI I SZPINAKU Z FETĄ

Obiad
14.09.2018 7:19
FRITTATA Z DYNI I SZPINAKU Z FETĄ

Sama dość łagodna w smaku, świetnie przejmuje inne smaki i przyprawy, ładnie paruje się z mięsami, kaszami, serami i innymi warzywami i sprawdza się w bardzo różnorodnych daniach. Tym daniem otwieram sezon na dynię na blogu: oto frittata z dyni i szpinaku z fetą, którą można równie dobrze upiec w formie zapiekanki w piekarniku. Mam nadzieję, podzielić się tu z Wami różnymi moimi ulubionymi przepisami – bo tak jak z cukinią – mam ich wiele wypróbowanych, kilka ulubionych a wiele jeszcze do przetestowania. Co więcej – cieszymy się również zimą, bo dynie dobrze się przechowują i w chłodnym miejscu potrafią przeleżeć bez problemu do późnej zimy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2014/09/frittata-dyni-szpinaku-feta/