Makaron z pesto ze szparagów

Obiad
30.05.2019 6:40
Makaron z pesto ze szparagów

Author: www.cookingforemily.pl Serves: 4 Ingredients pęczek zielonych szparagów dwie duże garście młodego szpinaku 50 g migdałów uprażonych lekko na suchej patelni 40 g startego parmezanu pół ząbka czosnku 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 2 łyżki soku z cytryny 60 ml oliwy 50 ml śmietany sól, pieprz makaron Instructions 5.0 from 1 reviews Pesto ze szparagów do makaronu Drukuj Prep time 10 min Cook time 15 min Total time 25 min Pesto ze szparagów, szpinaku i prażonych migdałów. Po ugotowaniu makaron odlać i przełożyć z powrotem do garnka, wymieszać z pesto, wyłożyć na talerz i na wierzchu ułożyć główki szparagów. Do porcji dla Emilki nie dodawałam główek szparagów, żeby nie robić zamieszania☺ 3.2.1310 Przepis po lekkich modyfikacjach pochodzi z książki Billa Grengera Zagotować wodę, dodać trzonki szparagów i gotować ok 4 minut, dorzucić główki i gotować kolejne 4 minuty. Do pojemnika melaksera włożyć migdały i zmielić, dodać pokrojony czosnek, parmezan, skórkę i sok z cytryny oraz szparagi (trzonki). Jak będziecie robić to pesto ze szparagów tylko dla siebie koniecznie dajcie więcej czosnku. Oprócz szparagów znalazły się w nim: parmezan, skórka cytrynowa, oliwa, troszkę czosnku, prażone migdały i szpinak. Dodatkowo, żeby nie było możliwości wyjedzenia samego makaronu przerobiłam szparagi na pesto! W wersji dla dorosłych (lub dzieci lubiących czosnek) proponuję dodać więcej czosnku. Postanowiłam podejść do tematu strategicznie i tym razem połączyłam szparagi z ulubionym jak dotąd jedzeniem Milki- makaronem. Pesto wystarczy na 4 dorosłe porcje makaronu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cookingforemily.pl/2014/06/pesto-szparagow-makaronu/