Składniki 500 g schabu bez kości 1 por 400 ml śmietany 18% sól, pieprz,papryka słodka papryka ostra 3 łyżki masła klarowanego koperek Schab pokroić w plastry o grubości 5-6 mm i każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła i kotlety zrumienić lekko na patelni z dwóch stron . Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie setki przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. Na czystej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i podsmażyć pokrojony por, kiedy będzie już miękki i szklisty wlać śmietanę i smażyć chwilę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/09/schab-w-sosie-porowym.html