Budyniowa Pychotka

Ciasta
13.09.2018 19:06
Budyniowa Pychotka

3. Do formy wylać kolejno jeszcze ciepłe budynie: - na herbatniki ok. 500 ml budyniu czekoladowego, odczekać maks 2 minuty, wyłożyć gęsto jabłka i posypać cynamonem, - na jabłka wylać warstwę 500 ml budyniu waniliowego i odczekać maks 2 minuty, - na wierzch wylać resztę budyniu czekoladowego. - na herbatniki ok. 500 ml budyniu czekoladowego, odczekać maks 2 minuty, wyłożyć gęsto jabłka i posypać cynamonem, - na jabłka wylać warstwę 500 ml budyniu waniliowego i odczekać maks 2 minuty, - na wierzch wylać resztę budyniu czekoladowego. Pozostałe mleko zagotować z cukrem w oddzielnych garnkach (po pół szklanki cukru na garnek): - na budyń waniliowy zagotować 500 ml mleka - na budyń czekoladowy zagotować 800 ml mleka W momencie gdy mleko zacznie się gotować, dolać rozrobione budynie i dokładnie wymieszać. Składniki: - ok. 100 g herbatników kakaowych - 1,3 l mleka - 80 g budyniu waniliowego bez cukru - 80 g budyniu czekoladowego bez cukru - 1 szklanka cukru - 2 średniej wielkości jabłka - cynamon - forma 24x24 cm - posypka czekoladowa (opcjonalnie) 1. Jabłka obrać i pokroić na ósemki. 2. W 100 ml zimnego mleka rozmieszać 80 g budyniu waniliowego, w kolejnych 100 ml zimnego mleka rozmieszać 80 g budyniu czekoladowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.knurr.pl/2018/09/buduniowa-pychotka.html