Z podanych składników wychodzą 3 porcje Author: www.cookingforemily.pl Serves: 3 Ingredients 50 g kaszki manny (to ok 6 płaskich łyżek) 2 jajka, 1 i ½ łyżki masła, 3 łyżki mąki, 2 garście szpinaku ( można użyć mrożony, ok 2 łyżek) łyżka startego parmezanu łyżeczka soku z cytryny sól do podania ½ pomidora na porcję Instructions 5.0 from 1 reviews Kluseczki szpinakowe z kaszą manną Drukuj Prep time 15 min Cook time 10 min Total time 25 min Proste i szybkie danie na obiad dla dziecka. Następnego dnia kluseczki odsmażyć na maśle – tuż przed końcem smażenia można na patelnię dorzucić pomidora, żeby się delikatnie podsmażył. Po wykorzystaniu ½ masy, poczekać aż kluski wypłyną na wierzch i od tego czasu gotować ok 3-4 minut. Odstawić Jeżeli używacie szpinaku mrożonego to należy dokładnie odcisnąć z niego wodę po rozmrożeniu (lub odparować na suchej patelni). W małym garnku rozgrzać ½ łyżki masła, dodać szpinak i gotować mieszając aż straci objętość i wyparują resztki wody. Nabierać masę na małą łyżeczkę i pomagając sobie drugą łyżeczką wkładać kluseczki do wody. Oto delikatne kluseczki szpinakowe z kaszą manną. Wodę można też odlać z garnka jak będzie jej za dużo. Kluseczki szpinakowe z kaszą manną. Szpinak zmiksować, wymieszać z pozostałą łyżką masła. Szukacie pomysłu na przemycenie szpinaku do obiadu dziecka?